Pe sofa, azi?

Daca ti s locurile aproape de maini , sau lacas de suflet , du te si te incalzeste.Fugi acolo , cu respiratia dubla de oxigenul care ti inunda tot creierul..
 Dulceturile astea sunt unice, nu ti poti lua portia nesavurata azi..,maine. Toate cu timpul lor.Si n cuvintele vietii , e ca o hora din care nu te ai mai desprinde. Cei desprinsi au parte doar de margini fara hotare.




 Dezleaga ti sufletul  ce s a culcat pe bucata de perdea cazuta pe sofa ,lasa l sa zburde prin toata camera ta imensa, lasa l sa inunde incaperea toata cu parfumul sau inocent si subtil, dar vinovat si matur.Da i si cateva din zilele tale p care oricum nu le folosesti prea mult , lasa i lui drumuri sau obligatii, el stie ce sa faca cu fiecare .El stie cat sa parcurga , ce sa lase in urma si cu ce viteza.
Mai da i si toate lucrurile pe care nu le folosesti , alea aruncate in debara, alea peste care au calcat si pisicile si  tu poate cu un colt de calcai cand ai vrut sa cauti ceva pe acolo..El o sa scoata praful din ele cum nici tu nu stii . Lasa l pe intuneric, nu are nevoie de lumina.El stie cum sa fac ziua in cea mai urata noapte, stie ce sa transforme , ce sa distruga si ce sa lase.Si te ar  invata si pe tine, dar tu nu mai vrei dictionare, vrei totul de a gata.

  In coltul ala in care stai tu si plangi poate de mult ori, el sta si te asculta cu o rabdare ce depaseste linia orizontului , si cu o mana te mangaie, cand tu nici nu stii.
Se raspandeste apoi prin toate camerele incuiate, se aseaza pe scaune, mobilier si rascoleste.Tu simti ca parca mai  e cineva cu tine ...Da si nu.Da si da. Hm. O fi alter go.
 Sacralitatea iti toceste varful limbii, de aia nu poti sa pronunti cuvantul.
Dar o stii,  e chiar intre aici si acolo.
Pe sofa, azi?


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Dans de imagini

Copilaria cu povesti despre foarfece, rochite si ...creatie.