Poveste de prietenie

 Opreste-te. Nu mai fa absolut nimic. Nu mai  mai vorbi, nu mai gesticula, doar stai nemiscat. Asculta.
  Nu , nu e  ciripitul pasarilor. Nici  sutele de masini care trec pe strada. Nici cainii de afara. Nu.

 Ce trebuie sa auzi este sunetul vietii. 
  Acel sunet care sta in coltul soarelui, putin in umbra lui, si de care poate nici nu stii .
 El exista. E o muzica ce trebuie ascultata atunci cand ajungi sa te uiti in oglinzile din baile altora si sa nu te recunosti. Atunci cand te instrainezi de tine.


   Uita te spre cer, anuleaza ti orice intr o zi de duminica, cheama ti cea mai buna prietena pe care ai uitat o de ceva timp si stai la povesti cu ea. Iti va spune lucruri pe care vrei de fapt sa le auzi , caci in ultima vreme parca nici nu ai mai fost tu fara ea. 
    E o prietena veche, va stiti de cand erati mici, imparteati jucarii, prostioare, iubiti  impreuna.  Va certati de fiecare data  cand  nu erai de acord cu ea si in acea zi , tie ti se intampla ceva neplacut. Ajungeai sa fii trista , dar de cate ori nu ai fi vrut ca ea sa fie acolo.... Nu intelegeai poate de ce tot ce decidea ea , te afecta si pe tine. Nu ai fi vrut sa se intample asta, cu toate ca ti era cea mai buna prietena.
 Dar acum, nu o mai ai langa tine. Nu ai mai auzit nimic de ea , nu ti a scris, si nici tu nu ai facut o . Poate ca a fost mai bine asa. Dar cand va veni ziua in care te vei hotarI sa i scrii, vei lua toate stilourile si toate calimarele cu cerneala sa le poti imprastia catre ea, catre ea care te asculta mereu cu aceeasi atentie, si care e atat de intelegatoare. Parca mereu stie de ce ai nevoie, tu, de fapt. Si asta te a pus pe ganduri de multe ori.
  Prietena ta iti va citi scrisorile cu nesat, fii sigura de asta, si totusi nu va aparea la usa pana cand nu o vei chema cu dragostea si dorul vostru, doar al vostru. Pentru ca atunci cand te ai imprietenit cu ea, ati facut un pact: Sa nu va despartiti niciodata, nici chiar in somn.  Ea va avrea ca tu sa ti amintesti de pactul vostru, si tu o vei face. Pentru ca cea mai buna prietena a ta iti cunoaste inima pe deplin, si nu  o vrea ranita. Doar ca atunci cand tu o faci , ea nu se poate opune.  Ea te iubeste neconditionat, dar nu poate lua decizii pentru tine. Te strange la piept dar nu te poate tine intr un loc anume. Ea poate sa faca toate lucrurile de care tu uneori auzi doar in povesti, dar nu te poate obliga sa le vrei, sa le ai in viata ta. E prietena ta cea mai buna si te respecta  profund.
   Dupa ce vei termina scrisorile de dor catre ea, stai si aseaza te in fotoliul pe care ea iti va spune urmatoarea poveste:   
        ,,Candva, cand noi ne am imprietenit, mi am spus numele , in murmur catre tine: Eu voi fi langa tine mereu: Uita te la tine si te vei uita la mine. Eu sunt cea de care vei uita cateodata, eu sunt cea la care va trebui sa te intorci mereu in aceasta viata. Eu sunt TU.  Eu sunt adevarata ta identitate, inima si viata. Intoarce te la Mine.''
   


              

  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Copilaria cu povesti despre foarfece, rochite si ...creatie.

Dans de imagini