Life and senses

Toti ne nastem cu povestile noastre . Toti vedem acelasi cer la nastere, si tot acelasi la moarte . Ceea ce ne diferentiaza este povestea pe care o lasm in urma noastra.

     Facem primii pasi, invatand sa ne luptam pentru un zambet, pentru o imbratisare, pentru  ceva ce mai tarziu s ar putea sa nu ne mai  amintim. Dar pentru momentul in care le ai , ele conteaza. Fac o miscare in univers.
   Invatam sa vedem, sa privim lumea si viata prin ochii nostrii, ochi ce nu au inca sensul experientei . Dar conteaza faptul ca putem sa facem lucrul asta. Unii..se nasc orbi.
    Auzim sunete, le identificam cu ceva ce ne place sau ne intristeaza, spunem si altora despre ele,  chiar daca poate ca ei nu simt la fel. Simtim nevoia inca de cand ne nastem sa impartasim. Vocea umana este unul din acele lucruri  fgara de care nu putem trai , pe care nu o putem uita si care leaga treacutul de prezent si de viitor.
   Inaintam in viata ghidati, manati de dorinte care mai tarziu nu au nici macar culoare, nici miros, si la un moment dat ne oprim in fata marilor intrebari. Le ascultam, le vedem dansul lor frenetic si ne oprim gandurile. Pauza existentiala din cotidian.  Ne gasim goi sau prea imbracati, cred ca niciodata cum trebuie, sau cum am vrea. Si ce vrem de fapt? Ce cautam in lumea asta ? Care este esenta care ne ar putea lasa multumiti, asa cum suntem , cu trecut, preznet si viitor , toate laolalta? .......
   ..... Dar daca ne uitam intr o seara de vara oarecare la cer, noaptea , la linistea in care ne cufunda pe toti in acelasi timp , fara sa ne spuna macar asta, ne dam seama ca apartinem lui, ca la un moment dat toti suntem surprinsi cu gatul incordat spre sus, spre inaltimi, fara sa ne mai doara nimic decat insasi viata pe care inca nu o avem. Viata care este in fiecare clipa si care totusi nu este. Viata care are de toate. Viata care sa conteze pentru alte vieti. Asta e esenta unei vieti, ceea ce aduce ea in plus in acest univers.

 Si noi, oamenii, suntem in toate momentele posibilii miscatori a vreunei stele ce ni se pare ca sta neclintita de mii de ani lumina. Nu , nu suntem degeaba, avem puterea sa facem lucrurile ce stau agatate in omenire , dar mai ales in inimi. Pentru ca sufletul conteaza, pentru ca mai multe suflete care au facut ceva, au miscat probabil traiectoria unor planete de pe orbite.



         

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dans de imagini

Copilaria cu povesti despre foarfece, rochite si ...creatie.