Despre momente , decizii si lucruri

A fost ca un vartej ce m- a lovit direct in fata si m-a  trantit la pamant.Ascultam o melodie si ma  uitam in tavan, lasand totul sa curga prin mine si urmarind acel ,,flow''. Nu a durat mult si devenisem stupefiata.Lucrurile erau atat de simple, atat de clare..Si eu nu avusesem momentul potrivit sa le vad.
 Imi simteam viata in mainile mele pentru prima data, si tineam acea viata cu ambele maini, cu o extraordinara siguranta si hotarare, eram neclintita. Nu intelegeam parca cum m am trezit aici, in momentul asta in oaza asta de claritate cand aproape o viata intreaga traisem in ceata aia densa .Si eram suparata pe mine, eram nervoasa ca nu putusem sa mi dau silinta mai mult pana acum.
 .Dintr o data, certitudinea ca viata mea e cea care trebuie si am tot ce e necesar in momentul asta ca sa ajung si mai departe s a lovit de o inconsistenta: Fumatul.Da, fumatul Delia! Ce e cu dependenta asta prelungita in viata ta? Ce e cu amagirea asta tardiva , ce e cu ea? M am simtit oribil in fata mea, in fata vietii din mine sa stiu adevarul.Si l traiam din plin.O revolta puternica s a pornit pentru acel lucru de care am fost legata multi ani , si pe care uneori l am numit prieten,confident- tigara.

Ma m ridicat , privind spre fereastra si nu stiu cand m am dus la oglinda, carand cu mine deopotriva greutatea vinovatiei pentru faptul ca nu am renuntat de tot la tigara acum multi ani, cand am avut prima pornire, si deopotriva acea viata care mi statea in fata ca o carte, cu tot cu prezent , trecut sau viitor. Asta era lucrul care probabil m a pus cel mai tare pe ganduri, ca lucrurile erau clare si pentru trecut si pentru prezent, dar mai ales pentru viitor.
 Si ma gandeam asa...Am trecut peste multe chestii grele pana acum, de ce nu as putea sa trec si peste o tigara , si peste o amagire, si peste un prieten fals?
  Era intrebare retorica. Am ridicat ochii la viata mea si ea mi a spus: ,,Bravo!''

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Copilaria cu povesti despre foarfece, rochite si ...creatie.

In Dimineata devenirii