Copilul uitat

Nu stiu daca aceasta zi mai are vreo insemnatate pentru noi, cei,, mari''. poate ca nu are; am crescut, nu ne mai ,,permitem'' sa intram in lumea fara de griji a copiilor. Dar daca ai un moment in care esti singur, doar tu si gandurile tale, adu-ti aminte de clipele incrustate in eternitate din copilarie!
  Adu- ti minte cum era ,,viata'' in ochii tai atunci, cat alergai visand cu ochi deschisi si nu te opreai decat in plasa altui vis ce se tesea in fiinta ta fericita de copil..
  Stiam atunci sa privim florile, sa le mirosim pana ramaneam cu polenul lor pe nas, inaltam poate zmee cautand cu ochii cerul si imaginandu- ne ce e dincolo de el, ne bucuram de simfonia naturii , eram puri ....nimic nu ne oprea, nu stiam cuvantele ,, nu pot'' ,  viata era o carte ale carei pagini noi le coloram in fiecare zi, cum vroiam.
  Adu- ti aminte cum radeai neincetat pana te certau parintii, cum asteptai povestile de seara ale mamei si locul de joaca...erai un omulet ce stia se se bucure fara sa aiba prea multe motive, traiai visul adultilor  si totusi iti doreai sa cresti mare...
  Si acum ai crescut mare. Dar ai uitat sa ti lasi bucuria de copil undeva intr- un colt de suflet,nevatamata, vie, ai uitat sa visezi, ai uitat ca cerul putea fi atins candva cu mana , ai uitat...
                
                                              sa fii copil...

Comentarii

  1. uitam,da..dar poate ca si asta e normal,trebuie sa se intample. Imagineaza,ti un copil jucandu.se cu tancuri,sau cu bombe atomice, n.ar fi prea..productiv :)

    RăspundețiȘtergere
  2. bineinteles ca nu ar fi productiv...eu ma refeream la anumite momente in care poti sa ti permiti sa fii aidoma copilului de acum cativa ani...nu te costa nimic si nu trebuie sa ti cumperi jucarii din nou, doar sa stii sa vezi lumea din cand in cand prin ochii unui copil:)

    RăspundețiȘtergere
  3. aam inteles. km greu,dar treb sa fii ingaduitoare. inca imi dezvolt neuronii,desi pe partea ialalta ii atrofiez cu tutun :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Copilaria cu povesti despre foarfece, rochite si ...creatie.

Dans de imagini