Oamenii...prieteni si necunoscuti

               Cineva se intreba ...,,De ce  unii oamenii nu pot sa ofere mai mult?"
 Si  in incercarea de a gasi un raspuns cat mai aproape de adevar, mintea crease posibilitati. O fi din cauza ca societatea asta ne ancoreaza in lupte nesfarsite de supravietuire, de afirmare a sinelui ,etcetera..., iar noi nu mai avem timp sa ne dam seama cand suntem victimele ei? Se poate.poate ca de aici incepe totul. Azi nu vorbesti cu ,,X" prea multe si la fel de  deschis  ca ieri pentru ca esti preocupat prea tare de faptul ca parintii ti-au spus pe un ton plin de cu totul altceva decat intelegere ca daca nu devii mai econom , ei nu te mai sprijina financiar; nu ai chef sa mai asculti o persoana in plus pe langa mintea ta care urla acolo si striga nervoasa. OK.
Maine: fiind inca suparat si frustrat de ieri, arunci prietenilor sau cunoscutilor un zambet sters cand vorbesti cu ei , si continui sa nu te implici prea mult- ramai acolo in coltul tau plin de amaraciune.
Poimaine: culmea, nici  Prietena ta,,A" nu a dat pe la tine de 2 saptamani si nu da nici un semn.Ce s-o fi intamplat? ce e cu lumea asta?
     Si asa te deconectezi si te indepartezi de mai toata lumea pentru ca tu ai destule probleme si nu vrei sa te mai incarci si cu altele; oricum, problemele existentiale pe care "Y" le avea de cand o stiai sunt aceleasi de la a la z. Asa ca, de ce sa mai fii asa de preocupat pentru altii?
   Pai..de ce? da , de ce?  de ce sa te mai duci in vizita la acei oameni care sunt aceeasi, si la infatisare, si au aceleasi povesti de spus, si acelasi tonus de viata? de ce nu ai sta in banca ta , adica inchistat in coltul  tau de marmura rece?
    Un raspuns posibil ar fi :pentru ca asta ai facut pana acum, si ti-ai cladit relatii de ani de zile care acum sunt in pragul destramarii(si tu nu vezi asta); pentru ca nu poti trai singur acolo,  pentru ca vei trece si peste problemele astea care apar si dispar, insa diferenta este pe cine ai alaturi in astfel de momente.
  Sau ..pentru ca e momentul sa  deschizi un pic ochii si sa contientizezi ca atunci cand altii au fost in situatia ta, tu nu ai recationat la fel. Si acum de  ce sa te comporti ca un extraterestru?
   Poate ca ar trebui sa ne gandim si la firile introvertite...ele pot da senzatia ca sunt deschise, dar analizate mai amanuntit sub lupa psihologica , vor avea simptome clare: ele nu simt nevoia sa ofere mai mult, sa se implice, lumea lor e singura in care traiesc si in care pot realiza castele..o lume in care ,,piesele de mobilier'' sunt indivizi folositi pentru a satisface nevoile lor, cu un minim de investitii (etichete false ale unor concepte precm ,,prietenie", ,,dor", ,,bucurie"). Si ce te faci cand realizezi ca ai un prieten(a) care este introvertit si nu poate oferi mai mult? dupa lungi asteptari , dupa lungi eforturi, ati ramas in acelasi punct mort. Nu se poate schimba. Nici nu incearca!!Si tu, care nu esti deloc la fel, ramai stupefiat si incerci...azi , maine..dar pana cand?
  Leacul va fi mai greu de inghitit dar sigur. Va merge direct la sursa data viitoare. Trebuie doar  sa ai  taria sa vezi totul in ansamblul si in gama completa de culori  si sa mai faci un pas.Inainte- nu e bine sa  mergi inapoi.  si mai ales cu ochii inchisi..
  Daca un om nu poate fi in afara ceea ce este in interiorul lui, nu este decat o iluzie; daca un om nu este in interiorul lui ceea ce este in exterior, el nu este nici macar o iluzie.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dans de imagini

Copilaria cu povesti despre foarfece, rochite si ...creatie.